Pečené želvičky
Ingredience
500 g mletého masa, 2 vejce, 2 rohlíky, trochu mléka, sůl, mletý pepř, mletá paprika, rozmačkaný česnek, majoránka, 150 g anglické slaniny (tenké plátky), tenké párky
Postup
Rohlíky natrháme na kousky a zalijeme mlékem, tolik aby všechno mléko vsáklo do rohlíků.
Maso smícháme s vejci, nasáklými rohlíky a podle chuti osolíme a okořeníme. Důkladně promícháme. Chvíli necháme odpočinout a pak vytvoříme 4-5 stejných bochánků.
Plátky anglické nakrájíme na proužky a 8-10 proužků spleteme jako když se plete košík. Pleteninu položíme na bochánek masa a přebytečné okraje zahneme pod bochánek. Z párků nakrájených na kousky vytvoříme hlavu, ocásek a nožičky.
Želvičky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, asi 30 minut).
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Přidáno: 4.8.2010