Pečené želvičky

Ingredience

500 g mletého masa, 2 vejce, 2 rohlíky, trochu mléka, sůl, mletý pepř, mletá paprika, rozmačkaný česnek, majoránka, 150 g anglické slaniny (tenké plátky), tenké párky

Postup

Rohlíky natrháme na kousky a zalijeme mlékem, tolik aby všechno mléko vsáklo do rohlíků.

Maso smícháme s vejci, nasáklými rohlíky a podle chuti osolíme a okořeníme. Důkladně promícháme. Chvíli necháme odpočinout a pak vytvoříme 4-5 stejných bochánků.

Plátky anglické nakrájíme na proužky a 8-10 proužků spleteme jako když se plete košík. Pleteninu položíme na bochánek masa a přebytečné okraje zahneme pod bochánek. Z párků nakrájených na kousky vytvoříme hlavu, ocásek a nožičky.

Želvičky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, asi 30 minut).

Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Pečené želvičky
Pečené želvičky
Pečené želvičky
Pečené želvičky
Pečené želvičky

Přidáno: 4.8.2010