Pivní sekaná s hořčicí

Ingredience

1 kg mletého masa (700 g hovězího a 300 g vepřového), 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 3-5 stroužků česneku (podle velikosti), 1 lžíce posekané čerstvé petrželové nati, 1 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 vejce, 150 ml piva (+ trochu na podlití), 6-7 lžic strouhanky

na potření: 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce piva

Postup

Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Cedník vyložíme ubrouskem a vyklopíme do něj cibuli.

Maso dáme do mísy. Osolíme, opepříme. Přidáme majoránku, kmín, rozmačkaný česnek, petrželku, hořčici, celá vejce, osmaženou cibulku a pivo. Důkladně promícháme, nejlíp to jde rukou. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

V pekáči z masové směsi vytvarujeme šišku.

Smícháme po lžíci hořčice a piva a touto směsí šišku masa potřeme.

Podlijeme trošku pivem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Pečeme 50-60 minut, podle potřeby můžeme podlít vodou.

Sekanou podáváme teplou s bramborovou kaší nebo studenou s chlebem.

Přidáno: 6.7.2016