Sekaná s mrkví

Ingredience

1 kg mletého krůtího masa, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 2 lžičky oregana, 2 lžíce hořčice, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 700-800 g mrkve

Postup

Mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Na sádle osmažíme jemně posekanou cibuli dozlatova, odstavíme z plotny a přimícháme k ní rozmačkaný česnek.

K masu přidáme vejce, podle chuti sůl a pepř, oragano, hořčici, vychladlou cibuli s česnekem i se sádlem z pánvičky a promícháme. Podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami.

Vychladlou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

Papír na pečení potřeme olejem a mokrýma rukama na něm rozmačkáme maso na obdélník.

Na maso rovnoměrně rozložíme mrkev a lehce přitlačíme.

Pomocí papíru maso s mrkví srolujeme jako roládu a přeneseme na plech. Začátečníkům doporučuji z tohoto množství vyrobit dvě poloviční rolády, bude se s nimi lépe manipulovat.

Sekanou trochu podlejeme vodou, plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi hodinu (poloviční rolády stačí péct kratší dobu).

Před krájením necháme částečně vychladnout. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidáno: 5.10.2024