Sekaná se sýrem a slaninou
Ingredience
700 g hovězího mletého masa, 300 g vepřového mletého masa, 1 cibule, 100 g tvrdého sýra, 100 g slaniny, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 vejce, 3 rohlíky, 100 ml mléka, sůl, mletý pepř, tymián, drcený kmín
1 vejce na potření, kmín a tymián na posypání
Postup
Pečivo rozlámeme na kousky a zalijeme mlékem.
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a nasypeme do mísy. Přidáme rohlíky nasáklé mlékem, nastrouhaný sýr, hořčici, celá vejce a maso. Osolíme, opepříme, přidáme po lžičce drceného kmínu a tymiánu.
Všechno dohromady důkladně promícháme (nejlíp to jde rukou).
Směs vyklopíme do pekáče a vytvarujeme šišku.
Potřeme ji rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme dozlatova, asi 50 minut.
Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s chlebem.
Přidáno: 4.6.2016