Sýrové prsty

Ingredience

800 g mletého masa, 200 g tvrdého sýra, sůl, 1-2 lžíce koření adžika, 100 ml mléka, 1 sklenice sterilovaného leča, olej

Postup

Maso osolíme, okořeníme a důkladně rozmícháme s mlékem. Necháme přes noc uležet v ledničce.
Sýr nakrájíme na hranolky. Maso rozdělíme na osm stejných částí a do každé zabalíme jeden hranolek sýra. Prsty naskládáme na olejem vytřený pekáč, zalijeme lečem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Pečeme asi 30 minut.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem.

Sýrové prsty
Sýrové prsty
Sýrové prsty
Sýrové prsty

Přidáno: 21.6.2009