Vinné klobásy na zelenině a černém pivu

Ingredience

800 g bílé vinné klobásy, 2 lžíce oleje, 50 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 stroužky česneku, 200 g konzervovaných krájených rajčat, 150 ml černého piva, 2 snítky čerstvého tymiánu, sůl, mletý pepř

Postup

Klobásu rozdělíme na 4 díly, každý stočíme do spirály, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Odložíme bokem.

Do výpeku nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na proužky, prolisovaný česnek a 5 minut restujeme.

Potom přidáme rajčata a pivo, tymián, osolíme a opepříme. Dusíme 20 minut. Necháme zredukovat do mírného zhoustnutí.

Směs přelejeme do zapékací mísy nebo pekáčku. Rozložíme na ni připravené klobásové spirály a dáme zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 200°C.

Na fotografii je pokrm z 1,5 dávky.

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 13.12.2020