Zabalená sekaná s vejcem

Ingredience

těsto: 400 g hladké mouky, 200 g másla, 10 g cukru, 70 g vajec (2 menší), 85 g vody, 12 g soli

sekaná: 450 g mletého vepřového masa, 150 g mletého hovězího masa, 100 g mletého uzeného masa, 2 rohlíky, 100 g mléka, 50 g cibule, 30 g česneku, 1 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, bylinky

6-8 vajec uvařených natvrdo

1 vejce na potření

Postup

Z mouky, soli, cukru a másla vypracujeme drobenku. Krátce zapracujeme vejce a vodu. Těsto necháme v lednici 30 minut zakryté fólií odpočinout.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalejeme je mlékem a necháme mléko vsáknout.

Maso s vejcem, posekanou cibulí a rozmačkaným česnekem důkladně promícháme a zpracujeme na kompaktní hmotu. Ochutíme ji solí a kořením, nakonec krátce vmícháme navlhčené rohlíky.

Sekanou rozprostřeme na vhlký papír na pečení a vytvarujeme do obdélníku.

Doprostřed naskládáme vejce, kterým jsme seřízli špičky, těsně vedle sebe.

Vejce překryjeme sekanou a vytvarujeme pevný válec.

Těsto rozválíme na obdélník, doprostřed položíme šišku sekané a pevně ji zabalíme do těsta. Pro lepší slepení kraje těsta potřeme vodou.

Zabalenou sekanou uložíme na plech s papírem na pečení a ozdobíme ji ozdobami vykrájenými ze zbylého těsta.

Všechno potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme 20 minut při 200°C, pak ztlumíme na 180°C a dopečeme dozlatova.

zdroj: www.ceskatelevize.cz/porady/12309875102-pece-cela-zeme/

Přidáno: 20.2.2020