Zapečené těstoviny
Ingredience
500 g těstovin, 500 g mletého masa, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 plechovka rajčat, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, sůl, mletý pepř, olej, 200 g tvrdého sýra
Postup
Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mícháme do zesklovatění cibule. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí. K masu vyklopíme rajčata z plechovky i se šťávou (pokud jsou celá, nakrájet na kousky), osolíme, opepříme, promícháme a chvíli necháme dusit. Fazole vysypeme z plechovky na sítko, propláchneme vodou a přidáme k masu. Vmícháme uvařené scezené těstoviny, přesypeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po deseti minutách povrch posypeme strouhaným sýrem, vrátíme do trouby a necháme sýr roztavit.
Přidáno: 5.4.2008