Zeleninové karbenátky

Ingredience

400 g mletého masa, 1 vejce, 1 sklenička Moravanky (sterilovaná zeleninová směs), sůl, česnek dle chuti, koření na mleté maso, ovesné vločky, 5 paprik, 2 cibule, kečup, olej, tvrdý sýr

Postup

Maso smícháme s vejcem, osolíme a okořeníme. Moravanku scedíme, větší kousky pokrájíme nadrobno a přimícháme k masu zároveň s rozmačkaným česnekem. Směs zahustíme ovesnými vločkami.
Rukama vytvarujeme karbenátky a skládáme je na pekáč vytřený olejem.
Očištěné cibule a papriky nakrájíme na proužky a nasypeme na karbenátky. Všechno pocákáme kečupem, trošku podlijeme vodou a upečeme (220°C, cca 40 minut). Těsně před dopečením posypeme každý karbenátek trochou strouhaného sýra.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Zeleninové karbenátky
Zeleninové karbenátky
Zeleninové karbenátky
Zeleninové karbenátky
Zeleninové karbenátky
Zeleninové karbenátky

Přidáno: 12.9.2009