Marcipán ze salka

Ingredience

1 krabice sušeného mléka (400 g), 1 plechovka salka (397 g), 0,5 - 1 dl vody, 1 lžička mandlového aroma, trochu oleje, moučkový cukr podle potřeby

Postup

Prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme aroma. Dobře rukama propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem.
Tato hmota se dá použít na potažení dortu a na výrobu marcipánových růžiček a jiných ozdob.

Marcipán ze salka
Marcipán ze salka
Marcipán ze salka
Marcipán ze salka
Marcipán ze salka
Marcipán ze salka
Marcipán ze salka

Přidáno: 25.8.2007