Maršmelounová hmota

Ingredience

90 - 100 g bonbónů marshmallows, lžíce citronové šťávy, moučkový cukr podle potřeby

Postup

Bonbóny s citronovou šťávou dáme do misky a vložíme do mikrovlnky. Zapneme na plný výkon na 40 s. Bonbóny se roztaví a nafouknou, vznikne lepkavá hmota. Do ní postupně zapracováváme prosátý cukr, dokud nevznikne pružná hmota, ze které se dá modelovat. Za stálého podsypávání cukrem ji rozválíme na tenko (asi 2 - 3 mm) a potáhneme jí vychlazený dortík. Zbytkem hmoty libovolně dozdobíme.

Obměna: K bonbónům a citronové šťávě přidáme před vložením do mikrovlnky 15 g hořké čokolády. Po vytažení k rozpuštěné hmotě prosijeme lžíci kakaového prášku a dále postupujeme stejně. Vznikne pěkně hnědá a velmi chutná tvárná hmota.

Maršmelounová hmota
Maršmelounová hmota
Maršmelounová hmota
Maršmelounová hmota
Maršmelounová hmota

Přidáno: 25.8.2007