Modelovací a potahovací hmota

Ingredience

200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody, 1 lžička mandlové tresti, 3 lžíce pšeničného sirupu

Postup

Do misky prosijeme mléko a cukr. Přidáme ostatní, vařečkou promícháme. Pak vyklopíme na vál a rukama důkladně vypracujeme vláčnou tvárnou hmotu. Můžeme podle potřeby podsypávat prosátým cukrem. Když se hmota hodně lepí na ruce (hlavně zezačátku), pomáhá každou chvíli si je umýt a utřít do sucha. Chceme-li hmotu změkčit, ruce si namočíme, zahustit můžeme mlékem nebo cukrem. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou.
Hodí se na modelování i na potahování dortu.
Pozor, nenechte se zmást fotkou, hmota není bílá, jak to podle ní vypadá. Je mírně nažloutlá od sušeného mléka.

Modelovací a potahovací hmota
Modelovací a potahovací hmota
Modelovací a potahovací hmota
Modelovací a potahovací hmota
Modelovací a potahovací hmota

zdroj: forum.dortomanie.cz

Přidáno: 17.5.2009