Čokobuchta á la brownies

Ingredience

250 g másla, 150 g hořké čokolády, 2 větší nebo 3 malá vejce, 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek uvařené instantní kávy, 4 lžíce amaretta, 2 hrnky hladké mouky, 1,5 prášku do pečiva, 4 lžíce kakaového prášku

Postup

Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.

Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní amaretto.

Celá vejce s cukrem pořádně ušleháme do husté světlé pěny, elektrickým šlehačem to trvá asi 12 minut.

Do vaječné pěny vmícháme vlažné máslo s čokoládou a kávu, nakonec rychle ale důkladně vmícháme mouku, můžeme krátce prošlehat.

Těsto (je hodně řídké) nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme asi 35-40 minut.

Správně upečený moučník musí být na povrchu křupavý, ale uvnitř měkkoučký, téměř mazlavý.

Vychladlý nakrájíme na čtverečky, podáváme se šlehačkou.

Čokobuchta á la brownies
Čokobuchta á la brownies

Přidáno: 2.8.2010