Čokobuchta á la brownies
Ingredience
250 g másla, 150 g hořké čokolády, 2 větší nebo 3 malá vejce, 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek uvařené instantní kávy, 4 lžíce amaretta, 2 hrnky hladké mouky, 1,5 prášku do pečiva, 4 lžíce kakaového prášku
Postup
Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní amaretto.
Celá vejce s cukrem pořádně ušleháme do husté světlé pěny, elektrickým šlehačem to trvá asi 12 minut.
Do vaječné pěny vmícháme vlažné máslo s čokoládou a kávu, nakonec rychle ale důkladně vmícháme mouku, můžeme krátce prošlehat.
Těsto (je hodně řídké) nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme asi 35-40 minut.
Správně upečený moučník musí být na povrchu křupavý, ale uvnitř měkkoučký, téměř mazlavý.
Vychladlý nakrájíme na čtverečky, podáváme se šlehačkou.
Přidáno: 2.8.2010