Čtvrtkilový koláč

Ingredience

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 250 g hery, 2 vejce, citronová kůra, 2 lžíce kakaa, 1 kelímek (440 g) povidel, 3 hrsti posekaných vlašských ořechů, čokoládová poleva

Postup

Z mouky, cukru, vajec, citronové kůry a hery vypracujeme měkké těsto.

Rozdělíme je na třetiny a do jedné zapracujeme kakao.

Všechny tři části zabalíme do fólie a uložíme do ledničky na hodinu odpočinout.

Plech vyložíme papírem na pečení.

Rozválíme jednu světlou část a přeneseme na plech. Potřeme polovinou povidel a posypeme polovinou ořechů.

Rozválíme hnědé těsto a položíme na ořechy. Potřeme zbytkem povidel, posypeme druhou polovinou ořechů a přikryjeme rozváleným zbývajícím těstem.

Vidličkou těsto propícháme a plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme do zezelátnutí povrchu, asi 25 minut.

Po vychladnutí moučník polijeme čokoládovou polevou.

Po ztuhnutí polevy krájíme na kousky.

zdroj: mimibazar.cz

Přidáno: 18.5.2016