Drobenkový koláč s tvarohem

Ingredience

drobenka: 500 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, půl sáčku prášku do pečiva, 200 g másla, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
náplň: 500 g tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 500 ml mléka

Postup

Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na kousky posekané máslo a rukama vyrobíme drobenku. Přidáme k ní celé vejce, vidličkou rozmícháme a pak opět rukama dovypracujeme. Polovinu drobenky odsypeme do jiné misky a zapracujeme do ní kakao. Na plech vyložený papírem na pečení nasypeme hnědou drobenku a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na ni opatrně nalijeme tvarohovou hmotu, kterou posypeme světlou drobenkou. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (cca 30-40 minut). Krájíme až po úplném vychladnutí.

Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem
Drobenkový koláč s tvarohem

Přidáno: 3.6.2009