Drobenkový moučník s tvarohem
Ingredience
drobenka: 500 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 200 g másla, 1 vejce
náplň: 500 g tvarohu (ve staniolu), 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 sáček jahodového pudinkového prášku, 500 ml mléka, libovolné ovoce (není nutné)
Postup
Začneme náplní: v hlubší míse rozmícháme tvaroh s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem a trochou mléka. Elektrickým šlehačem rozšleháme a postupně přidáváme další mléko. Vznikne hodně řídká hmota.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo a rukama utvoříme drobenku.
Přidáme celé vejce, vařečkou zamícháme do drobenky a pak znovu rukama drobenku dokončíme.
Přibližně dvě třetiny drobenky urovnáme na plech vystlaný papírem na pečení. Na drobenku rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň a posypeme ovocem. Zasypeme zbytkem drobenky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C a pečeme do zezlátnutí povrchu, asi půl hodiny.
Moučník krájíme až po úplném vychladnutí.
Přidáno: 16.11.2014