Hraběnčiny řezy

Ingredience

těsto: 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 220 g moučkového cukru, 380 g tuku (máslo nebo hera), 5 žloutků
dále: cca 800 g jablek, 1 vanilkový pudinkový prášek, skořicový cukr, 100 g čokolády, 5 bílků, 2-3 lžíce moučkového cukru

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.

Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení.

Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s pudinkovým práškem. Rovnoměrně naneseme na těsto na plechu.

Posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou.

Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka.

Vytáhneme těsto z mražáku, nahrubo ho nastrouháme a posypeme jím bílkový sníh.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut.

Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Přidáno: 14.2.2011