Kokosová kefírovka
Ingredience
těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1,5 lžičky sody, 2 lžíce kakaového prášku, 0,5 hrnku kokosu, 2 vejce, 0,75 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru
poleva: 250 g zakysané smetany, 2 tyčinky ledové kaštany (á 50 g)
kokos na posypání
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní a dobře promícháme.
Nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, rovnoměrně uhladíme a upečeme (180°C, cca 25-30 minut).
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, přidáme k ní smetanu a rozmícháme dohladka.
Polevu natřeme na vychladlý moučník a posypeme kokosem.
Dáme ztuhnout do ledničky.
Před podáváním můžeme každý kousek ozdobit kouskem libovolného ovoce a lístkem meduňky.
Přidáno: 28.10.2010