Křehký rebarborový koláč

Ingredience

těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaového prášku, 3 vejce, 250 g hery

tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce skořice

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme je na poloviny.

Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kousky.

Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky. Je-li moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.

Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme ji skořicí a vanilkovým cukrem.

Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.

Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme asi 35-40 minut.

Krájíme po vychladnutí, lehce pocukrujeme.

Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč
Křehký  rebarborový koláč

Přidáno: 8.5.2010