Krémové řezy se sněhem
Ingredience
těsto: 4 vejce, 200 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje, 200 g hladké mouky
krém: 500 ml mléka, 1 krémamyl, 4-5 lžic cukru, 250 g másla
sníh: 5 bílků, 200 g cukru krupice
na dokončení: 50 g čokolády
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme nejdřív žloutky a pak olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku.
Těsto rozetřeme na plech (38x28 cm) vyložený papírem na pečení a upečeme (180°C, 10-15 minut).
Krémamyl rozmícháme ve 150 ml mléka a nalijeme do zbytku teplého mléka. Za stálého míchání povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po lžících vešleháme vlažný krémamyl. Vyšleháme na hladký krém.
Krém rozetřeme na vychladlý piškot.
Do většího hrnce dáme vodu a zahřejeme k varu. Do menšího hrnce dáme bílky s cukrem, vložíme ho do většího hrnce s vařící vodou a ušleháme pevný lesklý sníh.
Vychladlý bílkový sníh natřeme na krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Po vychlazení v ledničce nakrájíme na řezy.
Přidáno: 17.3.2013