Krémové řezy se sněhem

Ingredience

těsto: 4 vejce, 200 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje, 200 g hladké mouky
krém: 500 ml mléka, 1 krémamyl, 4-5 lžic cukru, 250 g másla
sníh: 5 bílků, 200 g cukru krupice
na dokončení: 50 g čokolády

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme nejdřív žloutky a pak olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku.

Těsto rozetřeme na plech (38x28 cm) vyložený papírem na pečení a upečeme (180°C, 10-15 minut).

Krémamyl rozmícháme ve 150 ml mléka a nalijeme do zbytku teplého mléka. Za stálého míchání povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.

Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po lžících vešleháme vlažný krémamyl. Vyšleháme na hladký krém.

Krém rozetřeme na vychladlý piškot.

Do většího hrnce dáme vodu a zahřejeme k varu. Do menšího hrnce dáme bílky s cukrem, vložíme ho do většího hrnce s vařící vodou a ušleháme pevný lesklý sníh.

Vychladlý bílkový sníh natřeme na krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Po vychlazení v ledničce nakrájíme na řezy.

Krémové řezy se sněhem
Krémové řezy se sněhem
Krémové řezy se sněhem

Přidáno: 17.3.2013