Lískooříškové řezy
Ingredience
těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 4 lžíce oleje, 4 lžíce horké vody, 150 g polohrubé mouky, 100 g mletých lískových oříšků, 1 lžička prášku do pečiva
krém: 200 g změklého másla, 5 lžic moučkového cukru, 100 g mletých lískových oříšků, 6 lžic mléka, 2 lžíce rumu
dokončení: rum, strouhaná čokoláda
Postup
Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Pak za stálého šlehání postupně přidáme po lžících olej a horkou vodu. Do žloutkové pěny vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými oříšky. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Pečeme asi 15 minut při 200°C.
Vychladlý moučník pokropíme podle chuti rumem, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v ledničce.
Krém: všechny suroviny vložíme do misky a vyšleháme dohladka.
Přidáno: 13.7.2008