Magdin tvarožník
Ingredience
těsto: 5 vajec, 200 g moučkového cukru, 200 g změklého másla, 2x250 g tvarohu z vaničky, 2x250 g tvarohu ze staniolu, 2 sáčky vanilkového cukru, 5 lžic polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli
drobenka: 50 g másla, 4-5 lžic moučkového cukru, 3-4 lžíce hladké mouky
Postup
Nejdříve připravíme drobenku promnutím másla s cukrem a moukou.
Žloutky, moučkový cukr a máslo ušleháme společně do pěny.
Přidáme všechen tvaroh, vanilkový cukr a prošleháme, až se všechno pořádně spojí.
Nakonec vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Do těsta zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně je posypeme drobenkou.
Pečeme při 200°C 30-35 minut.
Přidáno: 4.3.2023