Mandarinkové řezy se šlehačkou
Ingredience
těsto: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200 ml oleje, 200 ml vody, 250 g hladké mouky, půl prášku do pečiva
náplň: 2 malé plechovky mandarinkového kompotu, pomerančový džus, 10 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2,5 vanilkového pudinkového prášku
šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač, 2 vanilkové cukry
dále: dětské piškoty, rum, čokoládová poleva
Postup
Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova při 190°C. Necháme vychladnout.
Kompoty scedíme a mandarinky necháme okapat. Okapané rozložíme na vychladlý moučník.
Šťávu doplníme do 1 litru pomerančovým džusem a z této tekutiny, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustou kaši. Rovnoměrně ji rozlijeme na mandarinky. Necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit a ztuhnout.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a podle návodu na sáčku smícháme se ztužovačem. Rovnoměrně natřeme na ztuhlý pudink.
Trochu džusu smícháme s rumem (v libovolném poměru). Piškoty namáčíme do směsi a rozložíme na šlehačku. Nakonec ozdobíme čokoládovou polevou.
Celý moučník dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Teprve potom krájíme tak, aby uprostřed každé porce byl piškot.


Přidáno: 12.12.2008