Mandlovo-čokoládové čtverečky
Ingredience
těsto: 330 g hladké mouky, 70 g pomletých mandlí, 140 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 250 g hery
na polití: 6 vajec, 100 g třtinového cukru, 150 g medu, 100 g rozpuštěné čokolády
na posypání: 150 g mandlových lupínků
Postup
Suroviny na těsto zpracujeme na vále rukama a těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout.
Hlubší plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něm rozválíme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dokud těsto nezrůžoví. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Do misky dáme celá vejce, třtinový cukr, med, rozpuštěnou čokoládu a rozšleháme dohladka.
Tuto směs nalijeme na vychladlé upečené těsto, posypeme hustě mandlovými lupínky a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme 40 minut.
Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky.
Přidáno: 13.11.2010