Medové řezy s povidly

Ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 1 lžička sody, 2 lžičky skořice, 240 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce medu

náplň: 400 g švestkových povidel, 2-4 lžíce rumu, hrstka rozinek, hrstka mandlových lupínků nebo posekaných ořechů

Postup

V míse smícháme mouku se sodou, skořicí a oběma cukry.

Pak přidáme med, celá vejce a důkladně promícháme.

Vyklopíme na vál a rukama vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku.

Těsto rozdělíme na poloviny.

Jednu polovinu rozválíme a přeneseme na plech (38x30 cm) vyložený papírem na pečení.

Povidla zředíme rumem na takovou konzistenci, aby se dala pěkně roztírat (ale nebyla moc řídká). Povidly potřeme těsto na plechu a posypeme mandlemi (ořechy) a rozinkami.

Druhou polovinu těsta opět rozválíme a přikryjeme povidla.

Horní těsto vidličkou propícháme a plech vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Pečeme do zrůžovění povrchu (asi 20 minut).

Krájíme až po úplném vychladnutí.

Na tuk jsem nezapomněla, opravdu to těsta žádný nepatří.

Medové řezy s povidly
Medové řezy s povidly
Medové řezy s povidly
Medové řezy s povidly
Medové řezy s povidly
Medové řezy s povidly
Medové řezy s povidly

Přidáno: 3.5.2014