Medový řez
Ingredience
těsto: 3 vejce, 300 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 5 lžic medu, 390 g hladké mouky
krém: 200 g másla, 260 g salka
na posypání: hrst pomletých vlašských ořechů, 1 lžička kakaového prášku, 1 lžička moučkového cukru
Postup
Suroviny na těsto dobře promícháme a natřeme na papír na pečení na dva plechy. Nejde to moc dobře, chce to pevné nervy.
Upečeme (180°C, cca 8-10 minut).
Necháme vychladnout. Ze studených plátů sloupneme papír a rozkrojíme je podélně na poloviny.
Máslo vyšleháme do pěny a po částech zašleháme salko.
Krémem potřeme všechny 4 pláty a naskládáme na sebe.
Povrch posypeme směsí ořechů, kakaa a cukru.
V ledničce necháme ztuhnout.
Tento medovník by měl být měkký hned, nemusí se nechávat rozležet jako jiné medovníky.
Je ale hodně sladký, kdo nemusí přeslazené moučníky, doporučuju ubrat část cukru.

Přidáno: 25.10.2010