Moučník hrk-hrk ananas
Ingredience
těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 0,5 hrnku oleje, 0,75 hrnku mléka, 2 vejce, 2 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva
krém: 500 ml smetany ke šlehání, 1 plechovka ananasového kompotu, 2 sáčky pudinku bez vaření Créme Olé vanilkový
na ozdobu: strouhaná čokoláda
Postup
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C).
Do nádoby s dobře těsnícím víkem nalijeme kompot i se šťáou, přidáme smetanu, pudinkový prášek a dobře uzavřeme (pokud jsou kousky ananasu velké, můžeme je pokrájet nadrobno).
Zavřenou dádobou párkrát zahrkáme, až pocítíme, že krém uvnitř je tuhý.
Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit do ledničky.




Přidáno: 17.1.2013