Mrkvová buchta

Ingredience

450 g očištěné najemno nastrouhané mrkve, 300 g hnědého přírodního cukru, 4 vejce, 200 ml oleje, kůra a šťáva z 1 citronu, 450 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst posekaných ořechů

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny.

Vmícháme postupně olej, mrkev, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře promícháme a nakonec vmícháme ořechy.

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi půl hodiny, zkoušíme špejlí.

Vychladlý moučník pocukrujeme, případně můžeme polít citronovou polevou.

Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta

Přidáno: 15.1.2013