Mrkvová buchta
Ingredience
450 g očištěné najemno nastrouhané mrkve, 300 g hnědého přírodního cukru, 4 vejce, 200 ml oleje, kůra a šťáva z 1 citronu, 450 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst posekaných ořechů
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny.
Vmícháme postupně olej, mrkev, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře promícháme a nakonec vmícháme ořechy.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi půl hodiny, zkoušíme špejlí.
Vychladlý moučník pocukrujeme, případně můžeme polít citronovou polevou.
Přidáno: 15.1.2013