Pařížské kostky

Ingredience

těsto: 440 ml polohrubé mouky, 220 ml moučkového cukru, 110 ml oleje, 220 ml mléka, 2 - 3 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 3 vejce
krém: 400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent tuku, tím lépe), 2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
na posypání: 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)

Postup

Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.

Pařížské kostky
Pařížské kostky

zdroj: internet

Přidáno: 18.2.2008