Píchaná buchta
Ingredience
těsto: 3 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 sklenička oleje, 1 sklenička mléka, 1 sklenička cukru
poleva: 150 g másla nebo hery, 250 g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu
kokos na posypání
1 sklenička - 200 ml
Postup
V míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, mléko a vařečkou vymícháme dohladka.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou). Upečeme dozlatova (180°C, 20-30 minut, zkoušíme špejlí).
Tuk necháme rozehřát, přidáme cukr, kakao, rum a umícháme hladkou polevu.
Po upečení buchtu propícháme opačným koncem vařečky (čím více děr, tím lépe), polijeme polevou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout.
Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.
Přidáno: 14.4.2013