Píchaná buchta

Ingredience

těsto: 3 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 sklenička oleje, 1 sklenička mléka, 1 sklenička cukru
poleva: 150 g másla nebo hery, 250 g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu
kokos na posypání
1 sklenička - 200 ml

Postup

V míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, mléko a vařečkou vymícháme dohladka.

Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou). Upečeme dozlatova (180°C, 20-30 minut, zkoušíme špejlí).

Tuk necháme rozehřát, přidáme cukr, kakao, rum a umícháme hladkou polevu.

Po upečení buchtu propícháme opačným koncem vařečky (čím více děr, tím lépe), polijeme polevou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout.

Píchaná buchta
Píchaná buchta
Píchaná buchta
Píchaná buchta
Píchaná buchta
Píchaná buchta

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.

Přidáno: 14.4.2013