Prosedlá buchta
Ingredience
4 vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, podle potřeby mléko
povidla, trochu rumu, trochu skořice
Postup
Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem, a do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel (nebo kousek ovoce). Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 25 minut (zkusíme špejlí). Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta.
zdroj: www.peceni.info
Přidáno: 2.6.2007