Pudinková buchta s želatinou

Ingredience

těsto: 250 g krystalového cukru, 2 sklenky (dvoudecové) polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 sklenky oleje, 1 sklenka mléka, 1 vejce
pudink: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 5 lžic krystalového cukru
želatina: 2 sáčky Dort-želé červené, 1/2 l vody, 4 lžíce krystalového cukru

Postup

Nejdřív zapneme troubu. Pak vyložíme hlubší plech papírem na pečení. Suroviny na těsto smícháme v míse, nalijeme na plech a rozetřeme po celé ploše. Těsto vypadá, že je ho málo, ale pečením dost nabude. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova ( 15 minut, 200°C). Necháme vychladnout. Pudink uvaříme klasickým způsobem a horký hned po uvaření nalijeme na vychladlou (!) buchtu. Opět necháme zchladnout. Želé rozmícháme s cukrem, zalijeme vodou, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme jednu minutu. Odstavíme, chvilku mícháme a ještě horké (ale ne vařící) nalijeme na studený (!) pudink. Plech musí stát na rovné ploše aby se želé rozlilo rovnoměrně. Po zchladnutí dáme pořádně vychladit do ledničky.
Moučník je velmi jednoduchý na přípravu, zvládne i začátečník.

Pudinková buchta s želatinou
Pudinková buchta s želatinou

Přidáno: 12.5.2007