Řepobuchta

Ingredience

3 vejce, špetka soli, 60 g třtinového cukru, 90 g másla, 70 g hořké čokolády (70%), 60 g polohrubé mouky, 1,5 lžičky prášku do perníku, 220 g nastrouhané řepy, 30 g ořechů, kousek másla na vymazání formy

Postup

Omytou řepu zabalíme do alobalu a upečeme v troubě při 200°C doměkka (asi hodinu). Necháme vychladnout. Pak oloupeme a nastrouháme.

Máslo s čokoládou vložíme do rendlíku a necháme pomalu rozpustit.

Celá vejce s cukrem a špetkou soli ušleháme do husté pevné pěny.

Do vaječné pěny nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, posekané ořechy, vlažné máslo s čokoládou a najemno nastrouhanou řepu. Vařečkou nebo stěrkou důkladně, ale jemně a zlehka zamícháme.

Pekáček nebo zapékací formu (20x20 cm) vymažeme máslem a nalijeme těsto.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut (zkoušíme špejlí).

Řepobuchta
Řepobuchta
Řepobuchta
Řepobuchta

zdroj: http://www.menudomu.cz

Přidáno: 21.9.2014