Salko řezy s povidly

Ingredience

korpus: 4 vejce, 140 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje, 150 g hladké mouky

krém: 250 g mascarpone, 200 g salka, 250 ml smetany ke šlehání

dále: 300 g povidel, rum, hrst strouhaného kokosu

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.

Přidáme k němu žloutky a krátce zašleháme. Potom přilejeme olej a znovu prošleháme.

Nakonec vařečkou zlehka vmícháme přesátou mouku.

Těsto rozetřeme na plech (30 x 40 cm) a upečeme (10 minut při 200°C).

Vychladlý piškot pokropíme rumeme a potřeme povidly.

Smetanu ušleháme dotuha.

V jiné misce ušleháme mascarpone se salkem na hustý krém, do kterého pak krátce na nejnižší otáčky zašleháme ušlehanou smetanu.

Krém rovnoměrně rozetřeme na povidy potřený korpus a posypeme kokosem.

Necháme vychladit v ledničce a pak krájíme na kousky.

podle www.mimibazar.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 20.4.2019