Salko řezy s povidly
Ingredience
korpus: 4 vejce, 140 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje, 150 g hladké mouky
krém: 250 g mascarpone, 200 g salka, 250 ml smetany ke šlehání
dále: 300 g povidel, rum, hrst strouhaného kokosu
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.
Přidáme k němu žloutky a krátce zašleháme. Potom přilejeme olej a znovu prošleháme.
Nakonec vařečkou zlehka vmícháme přesátou mouku.
Těsto rozetřeme na plech (30 x 40 cm) a upečeme (10 minut při 200°C).
Vychladlý piškot pokropíme rumeme a potřeme povidly.
Smetanu ušleháme dotuha.
V jiné misce ušleháme mascarpone se salkem na hustý krém, do kterého pak krátce na nejnižší otáčky zašleháme ušlehanou smetanu.
Krém rovnoměrně rozetřeme na povidy potřený korpus a posypeme kokosem.
Necháme vychladit v ledničce a pak krájíme na kousky.
podle www.mimibazar.cz (mírně upraveno)
Přidáno: 20.4.2019