Šťouchaná kefírovka
Ingredience
těsto: 500 ml kefíru, 2 vejce, 8 lžic oleje, 340 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 180 g cukru krupice, 80 g mletého máku
poleva: 80 g másla, 4 lžíce rumu, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa
hrst kokosu na posypání
Postup
Kefír, vejce a olej vidličkou rozšleháme v misce.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma cukry a mákem.
Tekutou směs nalijeme k sypké, dobře promícháme a těsto rozetřeme na menší plech.
Pečeme 25-30 minut při 180°C.
Do rendlíku dáme máslo, rum, cukr, kakao a na mírném plameni zahříváme za stálého míchání, až vznikne hladká poleva.
Ještě horkou buchtu propícháme silnější špejlí na co nejvíce místech a ihned na ni rozetřeme polevu (nateče do děr).
Povrch posypeme kokosem a necháme zaschnout.
Přidáno: 21.8.2015