Trojbarevný kokosový koláč
Ingredience
400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g moučkového cukru, 250 g hery nebo másla, 5 vajec, 2 lžíce kakaa, 200 g kokosu, 130 g krystalového cukru, meruňková marmeláda cca 350 g
Postup
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Z této směsi, tuku a žloutků vypracujeme hladké nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme podsypávat moukou. Rozdělíme je na poloviny a do jedné z nich zapracujeme kakao.
Plech (26x38 cm) vyložíme papírem na pečení. Tmavé těsto rozválíme na velikost plechu a uložíme na dno.
Potřeme je polovinou marmelády. Stejně rozválíme světlé těsto a pomocí válečku přeneseme na plech. Potřeme zbytkem marmelády.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme pevný sníh. Zlehka vařečkou do sněhu vmícháme kokos a tuto hmotu rozetřeme na horní vrstvu marmelády.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zrůžovění, asi 20-30 minut.
Přidáno: 31.5.2015