Tvarohové řezy s čokoládou
Ingredience
těsto: 4 vejce, 1 hrnek krystalového cukru, 0,75 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa
krém: 500 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce), 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudink bez vaření Creme Olé, 250 g másla, 5-6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
poleva: 200 g hořké čokolády, 50 g másla, 100 ml smetany ke šlehání
Postup
Žloutky s polovinou cukru ušleháme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh.
Do žloutkové pěny vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (180°C, 15-20 minut).
Tvaroh rozmícháme s mlékem. Přidáme cukr, pudink (prášek), změklé máslo a elektrickým šlehačem vyšleháme hladký krém.
Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlé upečené těsto a než připravíme polevu uložíme do ledničky.
Ve vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a máslem. Promícháme a po troškách vmícháváme smetanu až vznikne hladká lesklá poleva. Tu nalijeme na tvarohový krém a rozetřeme.
Po ztuhnutí polevy můžeme krájet.
Přidáno: 2.3.2014