Tvarohový koláč s broskvemi
Ingredience
těsto: 260 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce studené vody, špetka strouhané citronové kůry, 125 g másla
náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 160 g bílého jogurtu, 75 g cukru krupice, 70 g třtinového cukru, 1 lžička strouhané citronové kůry, broskve
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, zabalíme a odložíme do ledničky.
Tvaroh rozmícháme s jogurtem a citronovou kůrou.
Celá vejce s oběma cukry vyšleháme do husté pěny.
Menší plech (26x38 cm, může být i menší) vyložíme papírem na pečení a rukama roztlačíme těsto po celé ploše.
Vaječnou pěnu vmícháme do tvarohu s jogurtem a hmotu rozlijeme a urovnáme na těsto.
Poklademe kousky broskví a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách ztlumíme na 180°C a dopečeme do zezlátnutí povrchu (cca 20 minut).
Přidáno: 29.7.2012