Zebrovaný koláč

Ingredience

300 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 250 ml oleje, 100 ml mléka, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1-2 lžíce kakaa

Postup

V misce metličkou prošleháme celá vejce s olejem, mlékem a cukrem.

V jiné misce smícháme mouku s práškem do pečiva.

Mouku nasypeme do první misky a vymícháme hladké těsto.

Polovinu těsta odlijeme a smícháme s kakaem.

Koláčovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

Doprostřed formy nalijeme lžíci světlého těsta. Na ně nalijeme lžíci tmavého těsta, pak zase světlé a toto opakujeme do spotřebování.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 35-40 minut (zkoušíme špejlí).

Přidáno: 17.5.2016