Kotlety ve smetanové mrkvi
Ingredience
5-6 plátků vepřové kotlety, 500 g očištěné mrkve, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, sojová omáčka, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 250 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce citronové šťávy
Postup
Maso lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Mrkev nahrubo nastrouháme.
V hrnci nebo hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem a kotlety prudce z obou stran opečeme. Pak je vyndáme a udržujeme v teple.
Do výpeku v hrnci nasypeme mrkev, zastříkneme sojovou omáčkou, podlijeme malým množstvím vody, promícháme a pak na mrkev naskládáme opečené kotlety. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Ve smetaně rozkvedláme mouku. Měkké maso vyjmeme z hrnce, k mrkvi přilijeme smetanu s moukou, přidáme rozmačkaný česnek, promícháme a chvíli povaříme. Podle potřeby můžeme dosolit, okyselíme citronovou šťávou. Kotlety vrátíme na mrkev, přikryjeme pokličkou a na vypnuté plotýnce necháme dojít.
Podáváme s vařenými bramborami.
Přidáno: 26.11.2011