Krůtí v mrkvové omáčce

Ingredience

600 g krůtích prsou, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, tymián, 400 g mrkve, citronová šťáva, 2 lžíce instantní jíšky, hrst posekané pažitky

Postup

Omyté maso osušíme a ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Na hlubší pánvi nebo v kastrolu zahřejeme olej s máslem a necháme na něm zpěnit pokrájenou cibuli.

Přidáme maso a ze všech stran opečeme dozlatova.

Podlijeme trochou vývaru nebo vody a pod pokličkou dusíme.

K téměř měkkému masu přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a dodusíme doměkka.

Hotové maso vyjmeme, do kastrolu nasypeme jíšku a krátce povaříme. Množství a konzistenci omáčky korigujeme přidáním horké vody nebo jíšky.

Podle chuti omáčku dosolíme a okyselíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme pažitku.

Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Krůtí v mrkvové omáčce
Krůtí v mrkvové omáčce
Krůtí v mrkvové omáčce

Přidáno: 16.1.2011