Krůtí v mrkvové omáčce
Ingredience
600 g krůtích prsou, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, tymián, 400 g mrkve, citronová šťáva, 2 lžíce instantní jíšky, hrst posekané pažitky
Postup
Omyté maso osušíme a ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu zahřejeme olej s máslem a necháme na něm zpěnit pokrájenou cibuli.
Přidáme maso a ze všech stran opečeme dozlatova.
Podlijeme trochou vývaru nebo vody a pod pokličkou dusíme.
K téměř měkkému masu přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a dodusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, do kastrolu nasypeme jíšku a krátce povaříme. Množství a konzistenci omáčky korigujeme přidáním horké vody nebo jíšky.
Podle chuti omáčku dosolíme a okyselíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme pažitku.
Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.
Přidáno: 16.1.2011