Maso v mrkvi
Ingredience
700 g kuřecího nebo libového vepřového masa, 2 cibule, sůl, mletý pepř, mletý kmín, sušený rozmarýn, olej, 1,2 kg očištěné mrkve, 2 lžíce octa
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky.
V kastrolu nebo větší pánvi zahřejeme trochu oleje, nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a osmažíme do zesklovatění.
Přidáme maso a za častého míchání opečeme do zatažení. Potom maso osolíme, opepříme, okmínujeme a za občasného míchání opečeme. Pokud maso pustí vodu, necháme ji zcela vydusit a pak ještě opékáme, dokud nejsou maso i cibule zlatočervené.
Pak přidáme asi lžičku rozmarýnu, mrkev, promícháme, podlijeme trochou vody a 20 minut dusíme pod pokličkou. S vodou to nepřeháníme, na konci by v hrnci žádná neměla zůstat.
Až je mrkev měkká, dochutíme podle potřeby solí a octem.
Podáváme s rozpekama.
Přidáno: 28.12.2014