Mrkvový perkelt

Ingredience

1 kg mrkve, 1 cibule, sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, drcený kmín nebo koriandr, olivový olej

Postup

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli na nudličky.

V kastrolu nebo pánvi zahřejeme trochu olivového oleje, osolíme ho, přidáme cibuli a osmažíme do změknutí.

Potom přidáme pepř, půl lžičky rozmarýnu a kmín nebo koriandr. Promícháme a přilijeme 2-3 lžíce sojové omáčky (kdo ji nerad, může místo ní dát špetku kari). Pak přisypeme mrkev.

Chvilku za stálého míchání osmažíme, pak přiliejme asi 200 ml vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut, dokud se voda neodpaří.

Na talíři posypeme strouhaným sýrem nebo na kostičky pokrájeným vejcem.

Mrkvový perkelt
Mrkvový perkelt
Mrkvový perkelt

Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.

Přidáno: 14.8.2014