Vepřová kýta s mrkví
Ingredience
600 g vepřové kýty, 300 g mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml zakysané smetany
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli posekáme najemno.
V pánvi nebo kastrolu zahřjeme olej s máslem a necháme zpěnit cibuli. Přisypeme maso a za stálého míchání necháme zatáhnout. Opepříme, okmínujeme, přisypeme mouku a další cca 3 minuty mícháme. Poprášíme paprikou a ještě chvíli všechno společně osmahneme.
Zalijeme horkým vývarem nebo vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a přidáme k měkkému masu. Promícháme a dodusíme do změknutí mrkve.
Nakonec vmícháme smetanu a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s vařenými bramborami.
Přidáno: 16.10.2011