Kakaové muffiny s malinovou šlehačkou

Ingredience

těsto: 3 vejce, 100 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička strouhané citronové kůry, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva

dále: 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžička malinové ochucovací pasty, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce krystalového cukru, na špičku párátka růžové gelové barvy, čokoládová srdíčka

Postup

Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva.

V jiné míse rozšleháme ruční metličkou celá vejce s cukrem, mlékem a olejem. Přisypeme mouku a vařečkou vymícháme hladké těsto.

Těsto rozdělíme do 12 muffinových košíčků a upečeme (180°C, 20 minut).

Ke krystalovému cukru v misce přidáme gelovou barvu, promícháme a prsty promneme, až je cukr rovnoměrně zabarvený.

Smetanu s vanilkovým cukrem a malinovou pastou ušleháme dotuha.

Vychladlé muffiny ozdobíme malinovou šlehačkou, čokoládovým srdíčkem a obarveným cukrem.

Přidáno: 10.3.2018