Kakaové muffiny s malinovou šlehačkou
Ingredience
těsto: 3 vejce, 100 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička strouhané citronové kůry, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva
dále: 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžička malinové ochucovací pasty, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce krystalového cukru, na špičku párátka růžové gelové barvy, čokoládová srdíčka
Postup
Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva.
V jiné míse rozšleháme ruční metličkou celá vejce s cukrem, mlékem a olejem. Přisypeme mouku a vařečkou vymícháme hladké těsto.
Těsto rozdělíme do 12 muffinových košíčků a upečeme (180°C, 20 minut).
Ke krystalovému cukru v misce přidáme gelovou barvu, promícháme a prsty promneme, až je cukr rovnoměrně zabarvený.
Smetanu s vanilkovým cukrem a malinovou pastou ušleháme dotuha.
Vychladlé muffiny ozdobíme malinovou šlehačkou, čokoládovým srdíčkem a obarveným cukrem.
Přidáno: 10.3.2018