Kávová zrna

Ingredience

3 lžíce jemně mleté zrnkové kávy, 3 lžíce kakaového prášku, 8 lžic solamylu, 8 lžic moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 8 lžic změklého másla
dále: falešný marcipán, čokoládová poleva

Postup

Uvedené suroviny dáme do misky, promícháme a vařečkou zpracujeme dohromady. Vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladkou hmotu. Oddělujeme stejně velké kousky a tvarujeme z nich malé válečky, velikost podle velikosti formičky. Dáme je ztuhnout do ledničky.

Marcipán rozválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrajujeme oválky o něco větší než bude zrno. Jeden marcipánový oválek položíme na formičku, na něj kávový váleček a ten přikryjeme druhým marcipánovým oválkem. Marcipánové placičky po obvodu zmáčkneme k sobě a celý kousek jemně vtlačíme do formičky. Vyndáme ven a přebytečný okraj marcipánu nůžkami odstřihneme.

Zrna obalená marcipánem namáčíme po jednom do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.

Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna
Kávová zrna

zdroj: kremrolková královna Jarmila Moravcová

Přidáno: 19.4.2010