Nepečené slepičky

Ingredience

těsto: 240 g dětských piškotů, 220 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 135 g másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka, 4 lžíce rumu
krém: 100 g másla, 2-3 lžíce moučkového cukru, 4-5 lžic vaječného likéru
na dokončení: 30 piškotů

Postup

Piškoty najemno nastrouháme a smícháme s cukrem a kakaem.

Přidáme mléko, rum, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto.

Těsto po kouskách vkládáme do plastového tvořítka. Nejdříve důkladně vyplníme hlavičku a ocásek, potom doplníme zbytek tak, aby v dolní části zůstala jamka.

Tvořítko rozevřeme a slepičkou opatrně vyjmeme.

Slepičky skládáme na tácek, po spotřebování všeho těsta je uložíme do ledničky a připravíme krém.

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po troškách vešleháme likér podle chuti. Krém můžeme obarvit kapkou potravinářské barvy (není nutné).

Krém vložíme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Vyplníme jamku v dolní části slepičky a posadíme ji na piškot.

Nepečené slepičky
Nepečené slepičky
Nepečené slepičky

Přidáno: 19.4.2014