Nepečené slepičky
Ingredience
těsto: 240 g dětských piškotů, 220 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 135 g másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka, 4 lžíce rumu
krém: 100 g másla, 2-3 lžíce moučkového cukru, 4-5 lžic vaječného likéru
na dokončení: 30 piškotů
Postup
Piškoty najemno nastrouháme a smícháme s cukrem a kakaem.
Přidáme mléko, rum, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto.
Těsto po kouskách vkládáme do plastového tvořítka. Nejdříve důkladně vyplníme hlavičku a ocásek, potom doplníme zbytek tak, aby v dolní části zůstala jamka.
Tvořítko rozevřeme a slepičkou opatrně vyjmeme.
Slepičky skládáme na tácek, po spotřebování všeho těsta je uložíme do ledničky a připravíme krém.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po troškách vešleháme likér podle chuti. Krém můžeme obarvit kapkou potravinářské barvy (není nutné).
Krém vložíme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Vyplníme jamku v dolní části slepičky a posadíme ji na piškot.
Přidáno: 19.4.2014