Dietní rybička
Ingredience
na jednu porci: 1 kousek ryby, 1 střední nebo 2 malinké brambory, 1 mrkev, kousek brokolice (případně jiná oblíbená zelenina), pár kapek olivového oleje
Postup
Do hrnce dáme vodu a pořádně osolíme. Vložíme pařák a na něj položíme pokmínovanou rybu. Kolem ní rozložíme na čtvrtky rozkrájené brambory a kolečka mrkve. Přikryjeme pokličkou, zapneme a necháme povařit asi 15 minut. Pak do hrnce přidáme růžičky brokolice a ještě vaříme 5 - 10 minut. Pak všechno naskládáme na talíř, pokapeme olivovým olejem (málo!) a můžeme jíst. Kdo hodně solí, může před vařením rybu posolit, ale mě se to zdá zbytečné. Na fotce je pangasius, můžeme použít i jinou rybu.
Přidáno: 31.5.2007