Filé v rajském kabátku

Ingredience

4 porce rybího filé, 2 plechovky rajčat krájených na kostičky (á 400 g), tenký plátek másla, 2 lžíce olivového oleje, 3-4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžička sušeného oregana, 2 lžičky sušené bazalky

Postup

Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme olej a jeden stroužek česneku rozkrojený na poloviny. Filé osolíme, opepříme, okmínujeme a na tomto základu z obou stran opečeme. Vyndáme z pánve. Vyjmeme i půlky česneku a do výpeku vlijeme obsah obou plechovek, přidáme nadrobno posekaný zbývající česnek, koření a pod pokličkou dusíme, dokud se rajčata nerozvaří a omáčka trochu nezhoustne. Podle chuti dosolíme, vložíme do ní porce filé a necháme prohřát.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Filé v rajském kabátku

zdroj: Jana z hor

Přidáno: 21.1.2009