Pangakousky se salátem
Ingredience
600 g pangasia, 150-200 g žampionů, špetka drceného kmínu, 1 menší hlávka čínského zelí, 5 malých rajčat, olivový olej, sůl, koření na ryby, 1 lžička moučkového cukru, špetka čerstvě mletého pepře, , 2 lžíce citronové šťávy, pár snítek tymiánu (nebo jiná bylinka)
Postup
Omyté porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30-60 minut uležet.
Žampiony očistíme a pokrájíme na kousky.
Zaleženou rybu posypeme kořením, nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Vyjmeme na ubrousek.
Do pánve nasypeme žampiony, osolíme, okmínujeme a orestujeme. Pak též vyjmeme na ubrousek.
Zelí pokrájíme na nudličky, rajčata na osminky.
3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vody, 2 lžíce citronové šťávy, cukr a pepř rozšleháme vidličkou až vznikne emulze. Touto zálivkou zalijeme pokrájenou zeleninu a přimícháme k ní vychladlé žampiony.
Salát rozdělíme do misek, na každou porci položíme několik kousků ryby a posypeme bylinkami.
Přidáno: 4.5.2010